Temat: [Focus 1998-2004] Ford zastępuje Formula E syntetykiem
View Single Post
Stary 21-06-2009, 14:06   #88
turbomaka
ford::beginner

Model: Focus I kombi
Silnik: 1.6 16V
Rocznik: 2003
Domyślnie Odp: Ford zastępuje Formula E syntetykiem

Oj stary, ale Cie wzięło
W sumie troche rozumiem bo w tym wątku nie mapisałes nawet jednego słowa które mógłbyś podeprzeć jakimkolwiek linkiem (choćby z gazety) - chyba rok bym tu czekał zanim coś byś wymyślił w przedmiotowym temacie

Jeśli chodzi o Castrola to Fox Mulder dalej aktualny. Te że aktualnie Castrol coś produkuje dla Forda to nic nie wyjaśnia, trzeba mieć inne dane – już o tym pisałem (było coś trudnego?)

W sprawie benzyny w oleju

Jakiś tam cytat: „Szkodliwy wzrost poziomu oleju szczególnie w chłodnych porach roku można wytłumaczyć wysokim udziałem benzyny (nawet do 10%), ponieważ w ruchu na krótkich odcinkach z dużym udziałem biegu jałowego albo przy zbytecznym nagrzewaniu silnika nie spalona benzyna kondensuje się w zimnym silniku i dostaje się do oleju silnikowego co skutkuje łatwiejszym zrywaniem filmu olejowego.”
I nie mówimy tu o niesprawnych silnikach.

Pierwszy lepszy link TU i poczytaj sobie, to się czegoś przynajmniej dowiesz zanim znowu zaczniesz stękać o bzdurach

A propos stękania – krytyka w stylu „to bzdura, tamto bzdura” nieźle Ci widzę idzie – jak zechcę opanować tę sztukę to będę się uczył wyłącznie od Ciebie

Myślę, ze ta bezcelowa dyskusja wynika raczej z tego, że ja na forum chcę wymieniać informacje (lepsze, gorsze) , a Ty jak sam napisałeś szukasz szacunku - powodzenia życzę w poszukiwaniach

BTW. Masz niezłego skorpiona, jest taki długi….

Wyluzuj Tomi, od piątku są wakacje Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Nie będę Cię już denerwował. Szacun
turbomaka jest offline   Odpowiedź z Cytatem