Temat: [Galaxy 1994-2000] Klimatyzacja-szwankuje
View Single Post
Stary 21-06-2009, 15:31   #64
galo
ford::advanced

Imię: Darek
Model: S Max
Silnik: 2.0 TDCI 180KM
Rocznik: 2007
Domyślnie Odp: klimatyzacja-szwankuje

Witam wszystkich.
Od miesiąca jestem posiadaczem MK1 i też miałem problem z klimą.
Rano klima zazwyczaj działała przez jakieś 20min. w tym czasie mogłem przełączać na auto i econ i wszystko było ok. powiedziałbym, że sytuacja identyczna jak u kolegi muflon137. Pojechałem do elektryka i znalazł właśnie ten przeciwszronowy (evaporator), że to jego wina połączył na stałe dwa z trzech kabelków czarno-zielony z niebieskim i od tamtej pory Klima hula temperatura na wylocie schodzi, do 1st. Powiedział, że na razie mogę tak jeździć i nic się nie stanie i spokojnie mogę szukać sobie nowy, ale po przeczytaniu postu kolegi muflon137, że można zajechać w ten sposób sprężarkę zmartwiłem się, bo elektryk mówił, że jest jeszcze jakieś zabezpieczenie, które wrazie czego odłączy klime i nic złego się stać nie może, jedyna wada tego rozwiązania to, że sprężarka ma ciężko wystartować i nic Więcej.
Mam, więc pytanie do kolegi muflon137, które kabelki zwarłeś przekaźnikiem te dwa czarne od czujnika czy któreś z tych trzech tak jak ja.
Przydałby mi się jakiś schemat elektryczny klimatyzacji dotyczący tego problemu tylko niebardzo wiem gdzie go szukać może ktoś podpowie albo ma taki.
galo jest offline   Odpowiedź z Cytatem