Odp: klimatyzacja-szwankuje
Witam wszystkich.
Od miesiąca jestem posiadaczem MK1 i też miałem problem z klimą.
Rano klima zazwyczaj działała przez jakieś 20min. w tym czasie mogłem przełączać na auto i econ i wszystko było ok. powiedziałbym, że sytuacja identyczna jak u kolegi muflon137. Pojechałem do elektryka i znalazł właśnie ten przeciwszronowy (evaporator), że to jego wina połączył na stałe dwa z trzech kabelków czarno-zielony z niebieskim i od tamtej pory Klima hula temperatura na wylocie schodzi, do 1st. Powiedział, że na razie mogę tak jeździć i nic się nie stanie i spokojnie mogę szukać sobie nowy, ale po przeczytaniu postu kolegi muflon137, że można zajechać w ten sposób sprężarkę zmartwiłem się, bo elektryk mówił, że jest jeszcze jakieś zabezpieczenie, które wrazie czego odłączy klime i nic złego się stać nie może, jedyna wada tego rozwiązania to, że sprężarka ma ciężko wystartować i nic Więcej.
Mam, więc pytanie do kolegi muflon137, które kabelki zwarłeś przekaźnikiem te dwa czarne od czujnika czy któreś z tych trzech tak jak ja.
Przydałby mi się jakiś schemat elektryczny klimatyzacji dotyczący tego problemu tylko niebardzo wiem gdzie go szukać może ktoś podpowie albo ma taki.
|