Temat: [Galaxy 1994-2000] Klimatyzacja-szwankuje
View Single Post
Stary 21-06-2009, 23:38   #70
galo
ford::advanced

Imię: Darek
Model: S Max
Silnik: 2.0 TDCI 180KM
Rocznik: 2007
Domyślnie Odp: klimatyzacja-szwankuje

Cytat:
Napisał muflon137 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
gdy ja zwarłem te dwa przewody od czujnika oszronienia to działała przez jakieś 30 min, po tym czasie sterownik nie sczytywał temperatury czujnika i nie dawał prądu na układ.
U mnie to trwało chyba trochę krócej przynajmniej tak mi się wydaje
Cytat:
Napisał muflon137 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
prąd dałem z akumulatora przez bezpiecznik na zasilanie całego układu przekaźnik nr 94
Domyślam się, że to ten wąski przekaźnik, bo nie pamiętam numeru w moim przypadku za skrzynką bezpieczników, jeśli na niego dałeś prąd z akumulatora to może stąd ta obawa o sprężarkę, bo mój elektryk rozwiązał to chyba winny sposób i dlatego może to być podłączone na stałe.
Nie mam schematu elektrycznego, ale jutro jak czas pozwoli to porobię trochę pomiarów i zamiast tego, (evaporatora) wystawie jakiś termostat (od bojlera) zamiast niego, bo wydaje mi się, że zasada działania jest podobna a różnica w cenie ogromna.
galo jest offline   Odpowiedź z Cytatem