Temat: [Mondeo 2000-2007] Komputerek pokładowy
View Single Post
Stary 22-06-2009, 23:37   #7
1olek
FORD|ZAWODOWIEC

Model: MKII Ghia / MKIII ZETEC
Silnik: 2.5 V6 / 1.8
Rocznik: 1997 / 2002
Domyślnie Odp: Komputerek pokładowy

Cytat:
Napisał dominik_82 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
W sumie to na forum jest masa takich pytań i odpowiedzi.Sam byłem zainteresowany takim bajere,ale po przeczytaniu setek odpowiedzi stwierdziłem,że musiałbym wymienić pól auta żeby takie coś mieć.Jedni piszą o wymianie zegarów inni o wgraniu softa a jeszcze inni o wymianie samego tylko przełącznika kierunków z przyciskiem "info".Informacje na ten temat od mechaników w aso też nie są jednoznaczne.Więc jak nie usłyszę,że ktoś to w końcu rozkminił to narazie dam sobie z tym spokój.Poza tym nie mam grubego portfela żeby sobie eksperymentować i kupować nie potrzebne części jak i tak istnieje prawdopodobieństwo,że nic z tego nie wyjdzie.100 % PEWNOŚCI TO MOŻE WTEDY ZARYZYKUJE...
No to zes kolego niezly stek bzdur napisal. Jak nie wiesz to sie nie wypowiadaj.

Aby miec kompa musisz wymienic przeloncznik od kierunkow na taki z przyciskiem INFO, nastepnie masz dwie opcje do wyboru: zakup licznika z komputerem lub wgranie nowego softu do zegarow. Obie metody daja 100% sukcesu. Ja zmienilem licznik na taki od angola.

Ceny:

manetka od kierunkow na allegro ok - 70 zl
nowy licznik: angolski od 40 do ok 100 zl, europejski ok 300 zl
wgranie softu - 100 zl

P.S. WSZYSTKO OPISANE NA FORUM WYSTARCZY POSZUKAC !

Do poczytania:

http://forum.fordclubpolska.org/show...ilowe+spalanie

http://forum.fordclubpolska.org/show...t=numer+czesci

Cytat:
Napisał mario13 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Spalanie wylicza nie wiadomo z czego.Srednia predkosc podobnie.Zasieg tak samo
Kolega chyba opuszczal lekcje Fizyki, trzeba bylo sluchac to bys wiedzial z czego sie te wartosci wylicza.

Ostatnio edytowane przez 1olek ; 23-06-2009 o 00:13
1olek jest offline   Odpowiedź z Cytatem