View Single Post
Stary 25-06-2009, 19:31   #15
welyk
ford::average

Model: Focus MK2 / Fiesta MK6
Silnik: 1.6 100KM / 1.25 75KM
Rocznik: 2006 / 2007
Domyślnie Odp: Wymiana amortyzatorów przód - BILSTEIN, KAYABA, SACHS ?

wymieniłem w końcu amorki na Kayaba.
Problem był niemały z dostępnością bo kiedy zaczynałem szukać bylo ich niby mnóstwo ale jak juz konkretnie coś zamawiałem albo kupowałem na allegro to się okazywało ze "te co mieli na półce sie wylały" lub inne tego typu historie, a nowych nie ma w hurtowni... (uwielbiam sprzedawców z allegro co wystawiaja towar nie mając go na półce a co więcej nawet nie sptrawdzają jego dostępności).
Ostatecznie kupiłem Kayaby za 240PLN/szt.
Przejechałem na razie kilkanaście kilometrów - różnica w jeździe jest spora bo prawy amorek nie istniał, ale jak będzie na dłuższą metę - się okaże.
Co do samej wymiany zaprowadziłem samochód do warsztatu na Szotkarskiej w Warszawie, zrobili szybko i mam wrażenie że dobrze (jak odbierałem swój samochód popatrzyłem chwilę jak robili juz dwa kolejne fordy), chociaż mechaniory stamtąd - Panowie w średnim wieku strasznie "głupio-mądrzy" a ja bardzo nie lubię jak ktos mnie traktuje jak łosia i opowiada głodne kawałki, tak więc trochę mnie to do tego warsztatu zniechęca. Aha cena za przyjemność 80PLN/szt.
Mam nadzieję, że teraz focusik pojeździ grzecznie jakiś czaś Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
welyk jest offline   Odpowiedź z Cytatem