Temat: [Fiesta 2008-2012] Nowy Ford Fiesta,co sadzicie
View Single Post
Stary 26-06-2009, 21:45   #249
mancat
ford::advanced

Model: Fiesta
Silnik: 1.4 PB
Rocznik: 2009
Domyślnie Odp: Nowy Ford Fiesta,co sadzicie

Auto odebrałem. Kurtyny powietrzne oznaczone są napisem "airbag" na wieszakach na ubrania w tylnej części, za słupkiem środkowym, ponadto montaż kurtyn wiąże się z brakiem rączek nad drzwiami.

Generalnie auto jeździ świetnie, choc silnik (1.4) nabiera wigoru powyżej 3000 obr/min. Fajne siedzenia, dobre wykończenie i wyciszenie wnętrza. Podstawowe audio z czterema głośnikami to nie najlepszy wybór....

Jedynymi wadami jakie zauważyłem są: brzęczący dźwięk pojawiający się przy mocnym dodaniu gazu, dochodzący z okolic lewej kratki wentylacyjnej. Dźwięk jest na tyle wkurzający, że jutro koniecznie musze umówić wizytę w serwisie... Brzmi to jak poluzowany kabelek.. Pozatym co do samego wykonania auta nie mam żadnych zastrzeżeń. Skrzynia i sprzęglo działają cicho, żadnych wibracji z okollic wydechu, elementy nadwozia spasowane są co do milimetra. A druga sprawa/zastrzeżenie to fakt, że nie działają światła "dzienne", czyli światła drogowe świecące z mniejszą mocą. Zawsze palą się światła mijania. Wyjaśnię to ze sprzedawcą.

Mimo tych dwóch niezgodności jestem z auta bardzo zadowolony. :-)

Pozdrawiam!
mancat jest offline   Odpowiedź z Cytatem