Tak sie zastanawiam po co zmieniac dodatkowo jak piszesz dol silnika, skoro skok tloka jest ten sam w 1.6, 1.8 i 2.0, jedynie komora spalania jest wiekszaGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ja mam u siebie zmieniony dolot od mondeo plus walki od 1.8 130KM. W tej chwili jest tak, ze moment obrotowy przeniosl mi sie nizej (nie potwierdzone testem z hamowni, odczucie
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ) w tej chwili czuje, ze ciagnie od 2500 obr., a wczesniej na serii bylo to w granicach 3500 obr. Obrotek idzie np. na dwojce do 6250 obr. i odciecie, gdzie wczesniej do 5500 i byl koniec ale jest tez tak teraz tak, ze 180-190km/h (licznikowo) i koniec, jak dojdzie mi do tej predkosci i wcisne mu dalej gaz to czuc przyhamowanie auta, moim zdaniem jest to brak paliwa, znaczy za duzo powietrza, za malo paliwa, dlatego tez pytam o to ECU z mondeo. Pomoze ta zmiana na to co opisalem wczesniej
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Wtryski mam jeszcze seryjne, chyba, ze do tego wtryski bedzie tez trzeba zmienic, bo nie wiem do ilu KM pociagna wtyski od 1,6. Od 1,8 znalazlem, ze dadza rade do 140KM.
Pozdrawiam