Temat: [Mondeo 2007-2014] Lista ewentualnych usterek
View Single Post
Stary 29-06-2009, 10:03   #832
kicek
ford::average

Model: Mondeo MkIV kombi
Silnik: 2.0 tdcI , 140 KM
Rocznik: 2007
Domyślnie Odp: [Mk4] Nowe MOndeo kombi- lista ewentualnych usterek

to może i ja sie podziele swoimi przygodami z mondeo.

1. niesymetryczny, krzywy ( siedzi sie nie w osi kierownicy ) fotel przedni kierowcy. Siedze jakby pod ukosem do siedzenie a bok oparcia wbieja mi sie w nere. Panowie z serwisu bigautohandel z Gdanska stwierdzili, ze usterka jest ale juz trzy razy go mieli i dalej mysla czy wymieniac fotel czy samo oparcie. Masakra.
2. wymieniona przednia szyba gdyz w niektorych miejscach nie grzala.
3. wymieniony wentylator klimatyazacji bo wyl jak pies pod plotem . podobno lozysko padlo.
4. cholernie cicho graja tylne glosniki. moim zdaniem jest cos nie tak i to ze jest innych ich uklad z tylu itd do mnie nie przemawia. dla mnie to usterka. problem przez serwis nie rozwiazany.
5. trzeszczy srodkowy slupek. dzisiaj to zglaszam
6. tylna klapa niewyregulowana. tam odstaje z abardzo, tu z abvardzo dociska, ogolnie krzywo. podobno ja juz dwa razy regulowali. Pytanie co. BIAUTOHANDEl Gdansk znowu dał popis sowich umiejetnosci. !!!
7. Zjechane tarcze...ale coz. Jakie auto takie tarcze.
8. Zbyt duze spalanie. 2 l odstepstwa od katalogu to nie jest normalne a uwierzcie jezdze ekonomicznie.

Na razie tyle. Ogolnie rzecz ujmujac ciesze sie z dwoch rzeczy :

1. ze nie kupilem nowego z salonu bo bym teraz sie ciął żyletkami ze wydalem na cos co ladnie wyglada i tylko tyle ponad 100 000 ( kupilem jak mial rok , demo z salonu )
2. ze nie kupile dacii logan

Czego zaluje : ze nie kupilem a4 albo mazdy 6 , rok starszej ale jakosciowo dzieli przepasc forda do tych modeli.

Niestety ale naprawde wydanie ponad 100 000 na te mondeo to pomylka.
kicek jest offline   Odpowiedź z Cytatem