Temat: [S-MAX 2006-2015] 2.5 T Spalanie, Wrażenia
View Single Post
Stary 29-06-2009, 20:45   #3
robert.j
ford::average

Model: S-max
Silnik: 2.5 T
Rocznik: 2007
Domyślnie Odp: S-MAX 2.5 T Spalanie, Wrażenia

Cytat:
Napisał AlfaFord Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Witam,
jestem nowym użytkownikiem tego forum, w przyszłości (bliższej lub dalszej) planuję zakup S-Maksa (coraz większa rodzina).
Przyglądam się forum, ale nie widzę opinii o autkach z silnikiem 2.5 Turbo, a silnik ten wydaje się ciekawy... 220KMGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Czy ktoś z tu obecnych jest posiadaczem takiej wersji silnikowej i może coś powiedzieć o wrażeniach z jazdy, spalaniu i o ogólnej ocenie silnika?
Opinie z pewnością przydadzą się nie tylko mojej skromnej osobieGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Pozdrowienia
Tomek
Silnik rewelacja - bynajmniej nie tylko ze wzgędu na magię liczby 220 kM. Najwazniejszym jest to , że moment obrotowy równo atakuje nasze koła (od 2000 obr/min do 5000obr/min nie schodzi poniżej 300Nm) od samego początku wchodzenia silnika na obroty. Jest to bardzo ważne z rożnych wzgledów ( można umiejętnie zmieniająć biegi kontrolować spalanie - ten silnik lubi pić) , można bezpiecznie wyprzadzać ... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. większość samochodów jeżdżących po Polsce uznanych powszechnie za szybkie ... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. . Zdecydowanie polecam chiptunning , który wyciagnie jeszcze wiecej z tego silnika. Silnik benzynowy =zero problemow . Nie wiem jak jest z silnikami diesla 2.0 montowanymi w s-maxach , jak z ich awaryjnością , turbiną itd itp . Jeździłem focusem tdci 1,8 od nowości i raczej kiepsko wspominam tą przygodę . Raz była wymieniana turbina dwa razy było zmieniane koło dwumasowe .
Podsumowując świetny silnik dla kogoś kto lubi troche adrenaliny, lubi szybką jazdę nie lubi klekotu diesla itd. Jednak jeśli priorytetem jest dla Ciebie to ile samochód pali i oszczędności z tym związane musisz to przemysleć. Minimalne spalanie , które jest podane na stronie forda ( 8l/100k) włoż między bajki . Jesteś w stanie osiągnać 10l/100 na trasie , miasto jak się przyłożysz 11-12l/100km. Załaczam wykres z hamowni po tuningu .
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg max tuning.jpg (62.7 KB, 577 wyświetleń)
robert.j jest offline   Odpowiedź z Cytatem