Cytat:
Widzę na wykresie, że przy obrotach jakie lubię ten benzynowy "potwór" ma jakieś 60 koników Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.) Chyba by mi się nie chciało kręcić do 5000 obrotów, żeby znaleźć resztę "brakujących" koników. Hałas musi być zdecydowanie większy niż w dieslu...
|
Kolego Hit nie będę z Toba podejmował dyskusji bo brakuje Ci merytoryki w tym temacie .
Nie moc jest najważniejsza . Mamy takie same samochody liczy się tylko moment obrotowy i tu rzeczywiście masz rację benzyna 2.5 T to potwór w porównaniu do diesla 2.0. U Ciebie moment obrotowy osiąga wartości większe niż 300Nm w przedziale 2000-3300 obr/min . U mnie jest to w przedziale 2300-5300 -reszta to czysta fizyka. Twój samochód osiąga 100km/h po 10.2 sek mój fabrycznie zrobiłby to po 7.9? Wiesz ile to jest 2.3 sek rożnicy na takim dystansie? Wiesz ile ludzie wydają kasy żeby ich samochód osiągnął ten dystans choć 0.2 sek szybciej. Nie wiesz bo oczekujesz od samochodu zupełnie czegoś innego . Ja to szanuję masz diesla ok . . Nie podpisuj sie pod wątkiem bo się kompromitujesz pisząc o jakiś 60 konikach .. może Ci chodzi o konikach na biegunach ... ale to chyba nie to forum