Temat: [S-MAX 2006-2015] 2.5 T Spalanie, Wrażenia
View Single Post
Stary 30-06-2009, 07:44   #7
robert.j
ford::average

Model: S-max
Silnik: 2.5 T
Rocznik: 2007
Domyślnie Odp: S-MAX 2.5 T Spalanie, Wrażenia

Cytat:
Napisał krootki Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ja tylko mogę dołączyć się do "ochów" i "achów" dotyczących tego silnika. Mam S-maxa od prawie 2 lat, przejechane 39 tysięcy, jakiś czas temu zrobiony chip na 240 KM.

Z jednym się nie mogę zgodzić z robertem - u mnie spalanie w mieście (zakorkowany Gdańsk) w zasadzie nigdy nie schodzi poniżej 14 l/100km. A najczęściej jest to 14,5-15,5 l/100km. W trasie faktycznie można czasami zejść do 11, nawet 10 l/100km. Ale jeśli chcemy jeździć z prędkościami powyżej 200km/h to trzeba się przygotować na spalanie prawie jak w Bugatti Veyronie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Napisalem tak : "Jesteś w stanie osiągnać 10l/100 na trasie , miasto jak się przyłożysz 11-12l/100km." Wiadomym jest, że w tym wypadku sformułowanie : jak się przyłożysz i jesteś w stanie dotyczy wartośći minimalnych Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. . Jesteś w stanie osiągnąć 10l/100km na trasie ale tylko jak będziesz tego chciał(nie będziesz przekraczał na obrotomierzu liczby 3,5-4 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ) ale przy prędkości średniej 160km/h będzie to odpowiednio około 13-15l . W mieście jak sie przyłożysz Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. osiągniesz 11-12 szybko zmieniając biegi nieprzekraczając 3000obr/min. Przy włączonej klimie i agresywnej jeździe myśle że spokojnie mozna dojść do 15l/100km . Pzdr
robert.j jest offline   Odpowiedź z Cytatem