Cytat:
Nie istnieje teraz pojęcie docierania silnika. Gdy ja chcialem "chipować" samochód mówiono mi , że powinno sie to robić najwcześniej po około 4-5 tyś km przebiegu( nie potrafię dokladnie odpowiedzieć na pytanie dlaczego tak późno) . Nalegalem i zrobiono to od razu z zastrzeżeniem że nie moge za często forsować silnika Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Zupełnie innym problemem jest to , jak czipować samochód , gdy ten jest na gwarancji.Wtedy gdy ja to robiłem było oficjalne stanowisko forda , które zakazywało jakichkolwiek zmian w oprogramowaniu w s-maxie ( 2007 rok). Mieli wtedy jakiś przypadek w Warszawie że po probach zmiany w oprogramowaniu s-max totalnie odmowił wspołpracy i zapadł w sen ... . Nie jest problemem samo wgranie softu , gdyż ten jest praktycznie niewykrywalny . Sytuacja komplikuje się wtedy , gdy oddajesz samochód do serwisu i jest ogólna akcja zmiany softu komputera w naszych samochodach (tracisz program wgrany przez tunera).
|
ale v-tech dożywotnio wgrywa Ci w cenie wszelkie "straty" programu w ASO... ja czekam jeszcze kilkaset km i lecę się czipować
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.