View Single Post
Stary 04-07-2009, 00:51   #132
IrO Nick
ford::beginner

Model: Mondeo MK3
Silnik: 2,0 TDCi
Rocznik: 2002
Domyślnie Odp: [mk1, mk2, mk3,mk4] co Was drażni w mondeo?

Ja, pomijając problem ze zbyt wysilonymi wtryskiwaczami, padającymi po 100-150 K km (ale to jest część eksploatacyjna, więc trzeba się z tym liczyć) i przypadłością, którą opisałem w innym wątku, a która chyba dotyczy tylko mojego przypadku - więc się nie liczy, mogę wymienić tylko jedno co mnie denerwuje w moim mondziole: mianowicie ten ****iaty fordowski zegarek w kształcie jajka na środku deski. Nie dosyć, że ni diabła nie pasuje do wnętrza, to jeszcze w nocy człowiek wgapia się ze 2-4 sek. zanim dojrzy te małe i cienkie wskazówki (słabo to podświetlili) zanim odczyta godzinę. Skoro się uparli na tą swoją "tradycję" to mogli zostawić to mdłe jajo i załadować do środka normalny wyświetlacz z godziną, jedno łypnięcie okiem i godzina znana, a tak wolę spojrzeć na swój zegarek, niż wgapiać się w to coś, bo zyskuje na tym bezpieczeństwo jazdy. Wspomnę, że nie jestem zegarowym analfabetą i mam zegarek z normalnym cyferblatem, ale za to czytelnym a nie takie coś co jest na desce rozdzielczej.
Poza tym słyszałem, że rdza, ale ja tego problemu nie mam, odpukać.