View Single Post
Stary 04-07-2009, 11:56   #11
cejzik
ford::beginner

Model: Focus C-Max
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2004
Domyślnie Odp: Woda w Maxymilianie

Na początku witam wszystkich forumowiczów, od miesiąca stałem się posiadaczem C-Maxa i obecnie zmagam się z problemem wody w środku. Woda zbiera się pod przednim dywanikiem pasażera i w tylnym schowku pod nogami pasażera. Szczególnie dużo jest jej z lewej strony z przodu (jest tam jakiś płaski zbiornik blisko fotela - może ktoś wie co to jest). Tak naprawdę nie wiem czy woda zebrała się w wyniku deszczu czy z klimatyzacji, na razie osuszam auto i potem sprawdzę. Po przeszukaniu forum znalazłem podobny przypadek (woda od strony pasażera) w Focusie ale bez rozwiązania. Proszę o pomoc, jak uda mi się problem rozwiązać - podzielę się doświadczeniami na forum.

No i problem rozwiązany Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.)
Okazało się, że cieknie od klimy ponieważ ... pokruszone szkło po wybitej bocznej szybie zablokowało przewód przez który odprowadzana jest woda na zewnątrz z klimy. Co ciekawe okruchy szkła podobno się tam dostały przez wyloty powietrza na desce.

Ostatnio edytowane przez cejzik ; 19-07-2009 o 19:35 Powód: Problem rozwiązany
cejzik jest offline   Odpowiedź z Cytatem