Zrobiłem jak sugerowałeś i jedyne co słychać to gleboki basowy dzwiek silnika i przy cignięciu za cięgło gazu wyróżniający się czysty świst turbiny. Żadnego "przesypywanego piachu"
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Oczywiscie sprawdziłem to na jałowym biegu
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Innej możliwości nie widze. Zatem co to może być jeżeli nie turbina
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jeszcze jedna sprawa a'propos tego dźwięku. Pojawia się on ok. 1800-2000 rpm ale tylko kiedy obroty rosną. Tzn jak przycisne silnik do 1900 i tak utrzymam to dźwięk zniknie, ale jeżeli wcisnę gaz to znowu się pojawi tak do ok 2000rpm. Dźwięk jest dużo bardziej intensywny jeżeli gwałtownie przyśpieszam. Jeżeli robie to emerycko to jest lewo słyszalny. Nie pojawia sie on przy hamowaniu silnikiem.
Nie wiem czy to wazne i czy ma to jakiś związek, ale kiedy np. jadę wolno drogą osiedlową między budynkami (wtedy dobrze odbija się dźwięk od ścian) i puszczam sprzęgło (po zmianie biegów) słyszę głośne kliknięcie. Z czego się zdążyłem już zorientować na forum moga to być poduszki silnika, ale one chyba nie generują dodatkowo "piaskowego" dźwięku
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.