Temat: [Mondeo 2000-2007] Recenzja eksploatacji
View Single Post
Stary 08-07-2009, 19:47   #31
Cobretti
ford::professional

Imię: Maciej
Model: Chrysler Voyager
Silnik: 2.5CRDi 140KM
Rocznik: 2001
Domyślnie Odp: Recenzja eksplatacji mondeo

Cytat:
Napisał SrebnaStrzała Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ford schrzanił elementy napędu paliwa oraz nadwozia.
BMW oraz Audi mają problemy z elektroniką a starsze modele z podwoziem. VW mają problemy z sprężarkami.
tak na koniec....
nie zapominajmy, ze każda część w danym aucie ma tylko co najwyżej znaczek producenta ale dostawą jest ktoś inny... ale łatwiej powiedzieć, ze ford schrzanił elementy "paliwowe" niż, że DELPHI spaprała temat Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
to samo dotyczy wielu innych firm-dostawców....

także nie łączmy marki z jakimiś wadliwymi elementami tylko powiedzmy otwarcie i szczerze, ze dany producent zje..ał sprawe Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

a skoro i tak to temat o wszystkim to dołoze swoje...
poprzednie moje auto to 406HDi.. francuz... wiadomo.. francuz to francuz tamto ...
komfort, niezłe wyposażenie za nie duże pieniądze...
przez cały rok użytkowania (ok 60.000km) "walczyłem" z "czymś" ....
praktycznie pod sam koniec mojego użytkowania auto zdechło... tym czymś okazał się zawór wysokiego ciśnienia na pompie wtryskowej...
co sie na wkurzałem to moje, co kasy na wkładałem (bo komp wykazał błąd tego, tamtego i owego = wymiana).... gdybym od razu wiedział, ze to chodzi o zawór to przez cały rok (60.000km) nie kiwnąłbym palcem i sakiewką ponad normalna eksploatacje...
a tak to tu pare złoty tam pare złoty i frustracja rosła... i opinia "bo to francuz"....
auto poszło do Kolegi z przebiegiem 300.000km , mają się oboje dobrze Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

tkaze nie ma co "Ford g... wort a fiat jego brat" tylko trzeba się pogodzić z tym, ze albo się kupiło zaniedbane auto i to kosztuje (widziały gały co brały) albo kupuje się drozej ale pewniej i auto służy długo i bezawaryjnie (ponad normalną eksploatację)
i nie wymieniajcie sprzęgła i koła dwumasowego jako elementu który jest słabą stroną mondeo.... bo to samo robiłem w 406 (po ok 250.000km - od nowego)...