View Single Post
Stary 12-07-2009, 13:17   #9
maciekr7
ford::average

Model: S-Max
Silnik: 2.5 T
Rocznik: 2009
Domyślnie Odp: automat ma ktos, czy tylko ja?? mam parę pytań

Cytat:
Napisał golsze Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Macekr7 u którego dealera zamawiałeś auto? Czy i jak rozwiązałeś problem z nie zamontowanym pakietem Busines I? Ja też zamówiłem ten pakiet i czekam ok. 3 miesiące na maksia głównie dlatego, że chciałem mieć tempomat. Na tzw. stoku było kilka wersji platinium lecz żadna nie miała tempomatu. Podczas analizy katalogu wyszło mi, że najlepiej zamówić właśnie pakiet busines I.
Jak na razie próbuję od 3 tygodni odebrać samochód i ciągle jest coś nie tak a jeszcze nie widziałem samochodu. Ostatnia wpadka to błędy w dokumentach. W fakturze było napisane zgodnie z zamówieniem 5 miejsc a w karcie pojazdu i świadectwie homologacji, że samochód jest 7 miejscowy i papiery wróciły do forda.
Też miałem w papierach 5 zamiast 7 miejsc, ale to już załatwione.
Nie będę na razie wymieniał dealera (ew.na priv) bo sprawa jest nie zakończona. Na razie samochód odebrany i jeżdżę.
Ale obawiam się, że Ford ma burdel i rozbieżności między cennikiem a systemem, i może Twój samochód też jest bez pakietu.
Myślę, że Ford powinien chyba wreszcie zrobić porządek w systemie, bo sytuacja niestety może się powtarzać.

golsze, prawdopodobnie możesz się spodziewać zamiast radia i tempomatu pełnej elektryki foteli i lusterek (i jeszcze paru innych).

Pod nazwą BUSINES I w systemie forda kryje się coś innego, a radio SONY + BT + Tempomat to AUDIO I, czego w cenniku nie ma. Chyba że pracownik który składał zamówienie wykazał się błyskotliwością i połączył te fakty.

Ostatnio edytowane przez maciekr7 ; 12-07-2009 o 13:34
maciekr7 jest offline   Odpowiedź z Cytatem