Temat: [Focus 1998-2004] jak zmienic silniczek krokowy
View Single Post
Stary 13-07-2009, 19:07   #1
yogo
ford::average

Model: ford focus kombi
Silnik: 1.6 16v zetec
Rocznik: 1999
Angry prawie wypadek przez silniczek krokowy i drgania silnika!

witam mam ponownie problem z MK1 1.6 16v

silnik mi faluje wiec czytalem forum i wyczytalem ze nalezalo by wymienic lub oczyscic silniczek krokowy - dodam ze do tej pory jedzilem foka bez problemu obroty falowaly aale na biegu przy dojezdzaniu do swiatel nie mialem problemow

wczoraj postanowilem ze wyczyszcze silnik krokowy, przedmuchal go powietrzem i jest masakra, po odpaleniu w trasnie zapalily mi sie kontrolki akumulator, olej, i jakas zolta kontrolka z lewej strony na desce rozdzielczej, auto przestalo reagowac na gaz - kiedy chcialem dodac a kiedy chcialem zjechac na pobocze poczulem ze mam odciete wspomaganie - lub co innego ale ledwie co go za kierownice wyciagnalem z drogi - to wszystko zdarzylo sie na rondzie takze sytuacja bardzo nie bezpieczna,

macie pomysly?? wymienilem swiece kable cewke zaplonowa i oczyscilem tego krokowca - ale po tym jest jeszcze gorzej.

kupilem nowy silniczek krokowy po zamianie ze starego na nowy po odpaleniu fokusa - auto odpala na 4 tysiaca obrotow - jak szalone ????? czy to normalne czy to sie ustabilizuje po jakims czasie?:>?????

jak na razie wsadzilem z powrotem straego krokowca......pomozcie!

Ostatnio edytowane przez yogo ; 13-07-2009 o 19:21
yogo jest offline   Odpowiedź z Cytatem