View Single Post
Stary 13-07-2009, 23:23   #18
Snot
ford::average

Model: Mondeo MKIII
Silnik: 2.0 TDDi
Rocznik: 2000
Domyślnie Odp: Czy dwumasa od 2,2 TDCI będzie pasować do 2,0 TDDI ??

Cytat:
Napisał Paweł 22 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
to są spore pieniądze których mi szkoda dać na auto którym czy będzie miała nowe czy używane sprzęgło i tak nie będę nim jeździł dłużej niż następny rok bo po prostu się do niego zraziłem, przed nim miałem mazdę 323F z 2001 (oczywiście wiem że mazda również należy do stajni forda) jeździłem nią 1,5 roku zrobiłem ponad 60 tys, i wydałem na nią 1000 zł na olej, filtry, opony klocki hamulcowe i łączniki stabilizatorów bo te na polskich drogach to padają jak kasztany z drzew, i ja właśnie szukam takich aut którymi można pojeżdzić dwa lata i sprzedać kupić następne,
Słuchaj, nie ma co porównywać mondeo do mazdy 323f. Rownie dobrze mógłbym stwierdzić , że za cene nowego koła dwumasowego do mondeo, kupiłbym sobie 4 maluchy które starczyłyby mi na kolejne 10 lat, a wszelkie naprawy zmieściły by sie w 100 zł. Trzeba sie z tym liczyć, że jednak mondeo jest wyższej klasy i za częsci się płaci. Przecież jak komuś skończą się hamulce w nowym porshe to nie mowi, że jest beznadziejną marką bo na same hamulce wyda kilka tysięcy.
Jak chcesz pojeździc kup nowe częsci, jak chcesz sprzedać auto i kupić coś tanszego to daj sobie spokój.

Sorki może mnie troszkę poniosło, ale troszkę mnie denerwuje takie podejście do sprawy.

Ostatnio edytowane przez Snot ; 13-07-2009 o 23:27
Snot jest offline   Odpowiedź z Cytatem