Cytat:
Brak mi doświadczenia w temacie. Tak rzadko mam okazję pobrykać, że nawet przez myśl mi dotąd nie przeszło by sprawdzić jakie obroty mam w czasie takiego brykania.
Mam jedynie wrażenie, że diesel ma dużo mniejszy zakres obrotów efektywnych i po redukcji też musi spaść poniżej i trzeba czekać na kopa, a ciąganie go wyżej, żeby trafić w te efektywne niewiele wnosi, bo po przekroczeniu efektywnych jest gwałtowna pustka. Czyli też nieunikniona strata czasu.
Chip tuning redukuje ten efekt i wtedy rzeczywiście benzyny 2,0 idą do lasu na grzyby Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
Powiem tak... nie wystarczy mieć 3 litry pod maską i ciężką noge
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Trzeba umieć wszystko dobrze zsynchronizować w czasie. ja jak się uczyłem na mondeo I to pamiętam biegi zmieniałem na pół-sprzęgle;p
Najważniejszy jest spokój oraz delikatne ale zdecydowane ruchy
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.