View Single Post
Stary 14-07-2009, 22:04   #1
pawelo
ford::beginner

Model: Mondeo SilverX
Silnik: 1,6 110KM
Rocznik: 2009
Domyślnie Właściciele z silnikiem 1,6 Duratec łączmy się!

W związku z podjęciem przez moderatora decyzji o zamknięciu niedawnego wątku o 1,6 i wystosowaną przez niego prośbą o założenie nowego tematu, niezawierającego offtopicowych wpisów, z ogromną satysfakcją jako posiadacz najlepszej (czyt: najtańszej) wersji MK4zapraszam posiadaczy mondeo z silnikiem 1,6 do wymiany doświadczeń w użytkowaniu przedmiotowych aut Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Tyle tytułem wstępu...

Monitorując spalanie mojego sea gray mondeo ze wcześniejszych 13,3 l w mieście zaobserwowałem wyrażną poprawę do poziomu 13,7l w mieście Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. przy okazji porównania osiągów z sąsiada octavią 1,9 TDI 105KM DSG Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nie wiem ile jemu spalanie wzrosło ale wiem kto kogo oglądał we wstecznym lusterku Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Robiliście jakieś pomiary osiągów swoich "niejeżdżacych" 1,6 vs "przyspieszających" innych ?
Czy oprócz kręcenia filmików ze stoperem w ręku ktoś jest tak nierozsądny jak ja i staje w próbie osiągów z innym autem/driverem na ulicy ?
Po przeprowadzonym myciu i woskowaniu w niedziele od dwóch dni auto jest wyraźnie szybsze i więcej pali... nie wiem czy tylko ja tak mam Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Zapraszam do dyskusji Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

;-)
pawelo jest offline   Odpowiedź z Cytatem