Cytat:
|
Bad-i - widzę, że zarzuciłeś temat w dwóch miejscach więc odpowiem i tutaj....
Skąd takie podejrzenia? W swoim egzemplarzu mam bixenony czyli palniki xenonowe z dodatkowymi przesłonami realizującymi funkcję przełącznika świateł mijania i drogowych. Dodatkowo lampy są wyposażone w reflektory świateł długich zrealizowane z wykorzystaniem zwykłych żarówek żarnikowych, potrzebne aby mignąć długimi gdy wyłączone są światła mijania (xenony). W lampach są też statyczne reflektory doświetlające zakręty ale to odrębny temat.
Jeżeli myślisz, że powinny być odrębne palniki do świateł mijania i długich to chyba jesteś w błędzie - raczej nie stosuje się takich rozwiązań ze względu na kilkusekundowe opóźnienie jakiego palnik potrzebuje na osiągnięcie pełnej sprawności i ograniczoną żywotność często włączanego/wyłączanego palnika.
|
Nie wiem jak jest w MKIV w bądź razie bixenon ma to do siebie że pali się cały czas, a to czy działa jako długie czy zwykłe zależy od tego czy przesłona jest otwarta. To jest jedna żarówka! Przecież xenon musi się rozgrzać więc bez sensu było by włączenie długich i czekanie aż zaczną świecić pełnym światłem ^^