Cytat:
Bad-i - widzę, że zarzuciłeś temat w dwóch miejscach więc odpowiem i tutaj....
Skąd takie podejrzenia? W swoim egzemplarzu mam bixenony czyli palniki xenonowe z dodatkowymi przesłonami realizującymi funkcję przełącznika świateł mijania i drogowych. Dodatkowo lampy są wyposażone w reflektory świateł długich zrealizowane z wykorzystaniem zwykłych żarówek żarnikowych, potrzebne aby mignąć długimi gdy wyłączone są światła mijania (xenony). W lampach są też statyczne reflektory doświetlające zakręty ale to odrębny temat.
Jeżeli myślisz, że powinny być odrębne palniki do świateł mijania i długich to chyba jesteś w błędzie - raczej nie stosuje się takich rozwiązań ze względu na kilkusekundowe opóźnienie jakiego palnik potrzebuje na osiągnięcie pełnej sprawności i ograniczoną żywotność często włączanego/wyłączanego palnika.
Podsumowując - nie wiem co jest teraz w ofercie/cenniku ale kupując auto w połowie 2007 miałem dostać bi-xenon i dostałem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
ok to dobrze bo tez i tam odpowiedziałem. Absolutnie sie z tym nie zgadzam, biksenon to swiatla ktore swieca mijania i drogowe z jednej wiazki xenonowej. Nie wiem jak bylo w 2007, ja mam egzemplarz z 2008 grudzien i takiej opcji juz nie ma mimo ze w specyfikacji samochodu tak wlasnie bylo. Co wiecej, wlasnie z tego wzgledu otrzymalem ponad 20% rabat na auto plus troche prezentow.
Rozumiem ze uciebie sytuacja wyglada nastepująco: jedziesz sobie w nocy i masz włączone xenony (normalka), włączasz długie i z tego samego zarnika masz długie xenonowe (jeżeli nie to sorry ale to nie jest biksenon
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ). Jakbys mogl to potwierdz jak to u Ciebie wyglada.