Witam,
Testowałem s-maxa z silnikiem 2,5T. Jedzie bardzo dobrze choć w tak dużym samochodzie poczucie prędkości i przyspieszeń jest stosunkowo małe (na pustej drodze), bo jak ruszamy ze świateł to niewielu jest w stanie dotrzymać koła. Bardzo przyjemne odczucie to cisza, tego silnika w trasie prawie nie słychać, bo na VI biegu przy 150km/h ma 2900 a 3000 obrotów coś koło 160km/h. (oczywiście jak jedziesz po Polsce tak koło 130-140 jest jeszcze mniej = ciszej; pod tym względem rewelacja. A jak chcesz ostro kopnąć spod świateł, to słyszysz bardzo miły pomruk 5 garków. Napiszcie proszę coś o spalaniu, bo w moim teście wyszło 14,4l/100km a dawałem ostro po mieście i troszkę w trasie (tak do 160km/h). Niestety nie mogłem testować dłużej.
Piszcie proszę, ile to pali wam średnio, ile minimum i maksimum, na trasie i w mieście. Podajcie też swoje rekordy (minimalny i maksymalny). Jak ktoś leciał 200 i więcej to niech też da znać ile wtedy ciągnie, bo auto duże i aerodynamika przy takiej prędkości jest bezlitosna (wir w baku
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.).