Cytat:
|
Strzała, Ty to normalnie jesteś człowiek masakra... Wszędzie musisz zajrzeć, porozkręcać, poskładać znowu do kupy i najlepiej znowu rozkręcić na wszelki wypadek...
|
Przecież gdyby ludzie nie eksperymentowali to byśmy dziś w jaskiniach mieszkali ^^
Wychodzę z założenia że mechanicy to partacze, robia masówkę. Jak ja coś samemu zrobie, to wiem że dobrze to przykręcę, dobrze nasmaruje, dobrze ustawie itd. I na końcu jeszcze 2 razy sprawdzę zanim uznam że zrobione, a mechanik? "ważne że się trzyma, klient i tak nie będzie dociekał co i jak" a jak się coś zjeb* to znów się zarobi
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Mama do dziś opowiada ze jak dostałem takie elektryczne autko na 6 urodziny to najpierw je rozkręciłem aby zobaczyć co jest w środku a potem złożyłem i się bawiłem ^^ i tak już mi zostało do dziś. Czy laptop czy pralka, czy kino domowe, wszystko w środku obejrzałem i ewentualnie poprawiłem fabrykę
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
P.s
byś widział jak ostatnio tylne szczęki naprawiałem^^ Ogólnie mechanizm się zaciął. Pomijając fakt że wiertarką z metalową szczotą przejechałem sobie po łapie to efekt końcowy był taki że nie tylko naprawiałem, ale także hamulce przestały piszczeć
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Musiałem jak zwykle poprawić fabrykę bo spartolili parę rzeczy. Mianowicie w tłoczkach była taka guma która "nabrzmiała" i blokowała przesuwanie się tłoka bo gromadziło się podciśnienie. Wywaliłem ją i szczęki chodzą jak nowe
Teraz mam w planach wykręcenie turbiny bo muszę zobaczyć co tam się dzieje z układem wydechowym(coś mi z stamtąd brzęczy i puszcza bąki spalin). Jeszcze nie wiem jak sie do tego zabiorę, pożyjemy zobaczymy. Do mechanika na pewno nie dam bo mi to turbo odpadnie podczas jazdy.