Cytat:
|
1) Przy wyłączonych światłach mijania, mrugnięcie długimi uruchamia jedynie reflektory ze zwykłymi żarówkami żarnikowymi.
2) Przy włączonych światłach mijania, mrugnięcie długimi (lub włączenie długich na stałe) powoduje włączenie reflektorów ze zwykłymi żarówkami i jednoczesne podniesienie przysłon na żarówkach ksenonowych. To jest właśnie bi-xenon.
|
ad1. to juz jest bład i tak wlasnie w bixenonie być NIE POWINNO !!
ad2. to stwierdzenie samo sobie zaprzecza, bixenon powinien tylko otwierac przeslone zeby nie dawac dodatkowego swiatla z innego zarnika (w tym przypadku innej zarowki). Ja mam dokladnie tak samo, dlatego tez wlasnie sprawdzilem ze przy wyjeciu zarowki przeslona nic nie zmieniala.
Test o ktorym koledzy napisali jest idealny do sprawdzenia - chociaz jezeli w przypadku wlaczenia swiatel drogowych zauwazacie inna wiazke swiatla (żółtego) to juz chyba pozamiatane. Nie sadze zeby ci debile zrobili bixenon z dodatkowa zarowka (u mnie przynajmniej przeslona nie dziala)
Dlatego jeszcze raz powtorze, w kazdym innym aucie z bixenonami nawet mrugniecie dlugimi jest kierowane z zarnika ksenonowego i tyle w tym temacie.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Widze ze jednak sporo osob pewnie ma to samo co ja a nawet tego nie zauwazylo.