Cytat:
...mam jeden palnik ksenonowy, który posiada przesłonę i realizuje funkcję świateł mijania i drogowych a to jest bi-xenon i basta. Jest wspomagany reflektorem ze zwykłą żarówką (głównie przy miganiu bez załączonych świateł mijania) ale to nie zaprzecza faktu, że jest to bi-xenon. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
Dokładnie tak jest. Zwracam honor mondeoIV
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Mam reflektory biksenonowe, sprawdziłem to na parkingu. Włączając "długie", słychać ruch przysłony i ksenon świeci "długimi". To jest bixenon - bi - bo jedna soczewka z jednym żarnikiem realizuje 2 funkcje świateł.
PS
Wczoraj reflektory "zawiesiły" się na dolnym położeniu, świeciły 3 metry przed autem. Według mnie powodem zawieszania się w ten sposób reflektorów może być spowodowane sposobem odpalania auta. Odpaliłem silnik w momencie jak reflektory "ustawiały się", przy odpaleniu wyłączyły się (jak zwykle) i po włączeniu zostały już w dolnym położeniu. Muszę podjechać do ASO i wyłączyć te debilne ustawienie włączonych świateł w położeniu "0" pokrętła świateł.