Temat: [Mondeo 2007-2014] dlaczego w podpisach macie bixenony
View Single Post
Stary 16-07-2009, 12:09   #64
Bad-i
ford::beginner

Model: Mondeo TS
Silnik: 2.5 T
Rocznik: 2008
Domyślnie Odp: dlaczego w podpisach macie bixenony

Cytat:
Napisał ernestpierwszy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dokładnie tak jest. Zwracam honor mondeoIVGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Mam reflektory biksenonowe, sprawdziłem to na parkingu. Włączając "długie", słychać ruch przysłony i ksenon świeci "długimi". To jest bixenon - bi - bo jedna soczewka z jednym żarnikiem realizuje 2 funkcje świateł.

PS
Wczoraj reflektory "zawiesiły" się na dolnym położeniu, świeciły 3 metry przed autem. Według mnie powodem zawieszania się w ten sposób reflektorów może być spowodowane sposobem odpalania auta. Odpaliłem silnik w momencie jak reflektory "ustawiały się", przy odpaleniu wyłączyły się (jak zwykle) i po włączeniu zostały już w dolnym położeniu. Muszę podjechać do ASO i wyłączyć te debilne ustawienie włączonych świateł w położeniu "0" pokrętła świateł.

widze ze kolega z warszawy, moze sie jakos ustawimy dzisiaj wieczorem, z checia zobacze jak to u ciebie dziala. Bo wlasnie tez jestem po rozmowie z Fordem i otrzymalem taka oto odpowiedz:

"prosze Pana, nie jest Pan pierwszą osobą ktora o to pyta. Niestety ale w chwili obecnej nie posiadamy jeszcze w naszej ofercie mondeo z bixenonowymi swiatlami. Przykro mi, moze nie dalekiej przyszlosci cos takiego wprowadzimy"
Bad-i jest offline   Odpowiedź z Cytatem