Temat: [Mondeo 2007-2014] dlaczego w podpisach macie bixenony
View Single Post
Stary 16-07-2009, 16:16   #114
PAFFCIO
ford::professional

Imię: Paweł
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 EcoBlue
Rocznik: 2019
Domyślnie Odp: dlaczego w podpisach macie bixenony

Cytat:
Napisał HardMetal Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Właśnie odnośnie Conversa to mam małe pytanie. Da się jakoś go pojaśnić? Dokładniej chodzi mi to że jak światła się zapala to Convers troszkę przygasa. Bardzo był bym zadowolony jak by po zapaleniu świateł był taki jasny jak przed ich zapaleniem.
ten problem rozwiązuje właśnie tzw. system skandynawski lub dzienny. Jeżeli go nie masz pozostaje Ci tak jak wcześniej pisał keisim manualne rozjaśnianie conversa. Niestety to rozwiązanie oprócz tego, że jest upierdliwe nie daje zbyt dobrego rezultatu, zwłaszcza dotyczy to radia. Zauważ, że bez systemu skandynawskiego, włączenie świateł sciemnia również podświetlenie radia. w jasny, słoneczny dzień nawet ustawienie na maksa nie daje najlepszych efektów.
Cytat:
Napisał HardMetal Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ta mała dodatkowa żarówka działa zawsze wtedy gdy działa światła długie. Jednak nie świeci ona mocno więc na pewno nie jest źródłem świateł długich. Jest tam nie wiem po co ale na pewno nie jest to długie światło. Co do biksenonów to są one tam na 1000000%.
Czyli można przyjąć, że ma jakąś funkcję pomocniczą do głównego źródła światła czyli xenonów...przepraszam bi-ksenonów ;-)
Może rzeczywiście, jak zakładam, jej zadaniem jest rozświetlenie pobocza i najbliższego otoczenia?