Cytat:
Ale ty to przyspieszenie osiągasz w bardzo małym zakresie obrotów.
A przed i po tych obrotach wycie, a bryka stoi. Co oczywiście tylko poteguje uczucie niebywałych osiągów Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Setkę osiągasz w podobnym czasie co 2,0 145 KM
A więc co kto lubi. Płynne osiąganie tego samego efektu, czy jaranie się szarpaniną.
|
2.0 tdci 140 koni jest 0,4 szybsze ze swiatel od 2.0 benzyny 145 koni. A co dopiero porownac w starcie lotnym to 2.0 rzadnych szans nie ma. Benzyna 2.0 jest dla nowego (starego w sumie tez) mondka za slaba. Ok swietnie, zrobisz redukcje na 3 i lykasz tira - ale jaki halas wiekszy niz w dislu, musisz machac skrzynia no i jakie spalanie leci :-) A w diselku mam dwa tysie obrotow i lykam wszystko :-). Nawet glupia jazda po miescie pokazuje zalety diesla nad taka zwykla mala benzynka :-) Jade sobie 70 na godzinie 4 bieg chce szybko zmienic pas -> patrze cos jedzie -> ostro depcze w pedal i przyspieszam i sie wpycham na luzaku :-). A benzyna to tylko buczec zacznie a nie przyspieszac, bo chyba nie powiesz ze jezdzisz po miescie zeby miec caly czas powyzej 3 tys obrotow bo chyba bys na benzyne nie zarobil :-). No i wiesz ja swoim lece 160 na godzine i mam 2,5 tys obrotow i cisze w samochodzie, a w 2.0 pewnie jest kolo 4.0, 4-5 tys ? Benzynka fajna na pewno jest ale dopiero od wiekszej pojemnosci :-) tak np. te 2.5 V6 albo jak w nowym mondku 2.5 T (to juz w ogole odjazd). Ale dla oszczednosci paliwa i reakcji na pedal z dolu to i tak diselek bym wybral (np. odnoszac sie do 2.5 T to z dolu reakcje bedzie lepsza mial 2.2 tdci - wiadomo ze na dluzsza mete go zje turbo benzynka
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.) No ale cos za cos :-))
pzdr.
@@problemy z przegladarka
@@problemy z przegladarka