Temat: [Mondeo 2000-2007] szum i dym z pod maski
View Single Post
Stary 19-07-2009, 23:35   #3
SrebnaStrzała
ford::expert

Model: A7, Mondeo
Silnik: 50TDI, 2.0TDCI
Rocznik: 2018, 2011
Domyślnie Odp: szum i dym z pod maski mk3

Cytat:
Napisał przemo_1981 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ja miałem podobną przygodę, tzn dym spod maski, po otwarciu maski ujrzałem mały płomień z alternatora. Niestety alternator nie nadawał się do regeneracji, tylko wymiana na inny. Na szczęście nie musiałem używać gaśnicy, bo wtedy jest więcej roboty po takiej operacji. Co do szumów, przy wymianie alternatora mechanik wymienił mi kółka pośrednie paska klinowego bo szumiały - było to jakieś 3-4 miesiące temu. Niestety jutro odprowadzam samochód do mechanika bo znowu mam problem z kółkiem nad napinaczem - mam nadzieję, że to tylko to kółko, bo na forum znalazłem, że taki "turkot" z tych okolic na niskich obrotach to rozwalone koło pasowe wału korbowego

Nie wiem jaki masz silnik (uzupełnij to bo nikt nie jest wróżką), tu masz linka do części paska wieloklinowego diesla (kółko najdalej na lewo to atlernator)
Ja tak miałem jak mi padł napinacz wraz z kołem pasowym. Dymiło się jak cholera a w kabinie jechało gumą.
SrebnaStrzała jest offline   Odpowiedź z Cytatem