View Single Post
Stary 21-07-2009, 19:10   #2
konraf
ford::average

Imię: Bartek
Model: Ford Focus MK2 kombi
Silnik: 1.8 TDCI 115KM
Rocznik: 2007
Domyślnie Odp: Mokre dywaniki, woda leci z konsoli środkowej

Witaj w klubie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Walczę z tym samym.
Na dzień dobry sprawdź, czy gdy chodzi klima, masz mokro pod samochodem. Jest tam gumowa rureczka odprowadzająca skroploną wodę z klimy (od spodu auta, jakbyś poprowadził linię prostą od gałki zmiany biegów w dół, tam szukaj).

Sugestie są takie, że ta rurka sie zapycha i skroplona woda nie ma którędy odpływać. Trzeba odepchać. U mnie niestety to nie działa. Rurka drożna. Przepychałem ją, z rurki woda kapie (na oko coś mało, więc może jeszcze gdzieś głębiej zapchana; muszę skombinować jakiś cienki, twardy, acz giętki drucik, żeby to dalej przepchać). Spróbuję też na dniach przedmuchać ją kompresorem (powietrzem); podjadę na stację benzynową, podniosę autko na podnośniku i kompresorem tam podmucham.

Zresztą tą rureczkę można "namacać" też w srodku auta, wchodzi w podłogę, a dalej idzie w górę i znika w tych plastikach obudowy. Niestety, nie wiem jak te plastiki zdemontować, żeby sprawdzić, co tam może głębiej kapać.
Prawdopodobnie wiążę się to z rozebraniem całego kokpitu.
konraf jest offline   Odpowiedź z Cytatem