Odp: C-max zawór EGR
To ja tylko swoje dwa grosze dodam i zacytuje jedną z moich odpowiedzi na post na temat EGR'u >>
"Jeśli chodzi o EGR to tak mi tłumaczono w ASO gdzie spędziłem wiele wiele czasu, ale nie jako pracownik ;P tylko jako ofiara braku mocy samochodu (max prędkość 140 km/h a na hamowni wyszło 75KM). Sugerowałem różne pomysły i pytałem się ich o wszystko... i tak właśnie mi powiedziano o EGR... iż w przypadku zacinającego się EGR'u zawór nie domyka się on do końca na wyższych obrotach i samochód jeździ cały czas na spalinach stąd też możliwy brak mocy. Powiedzieli że zamknięty jest przy odpalaniu, natomiast już na pracującym silniku na wolnych obrotach jest otwarty i puszcza ponownie spaliny do przepalenia. I w sumie zauważyłem po zatkaniu EGR'u iż silnik pracuje głośniej oraz łapie szybciej temperaturę na wolnych obrotach.
PS. Kurcze...tchnąłeś mnie trochę tym EGR'em (nie mój honor ale niezmierna ciekawość) i zaczytałem się trochę na forum Passata na temat EGR i zacytuje jednego z użytkowników piszącego w trakcie tamtej rozgawory
"Podsumowując moją wiedze wyniesioną z tego postu: (FORUM VW PASSAT - EGR czyli zawór recyrkulacji spalin)
- EGR zawraca cześć spalin spwrotem do cylindrów co powoduje zmniejszenie temperatury spalania i czystrze spaliny (pomimo iż wracają gorące sopaliny teperatyra w cylindrze jest mniejsza)
-jest to wymysł ekologów, ale jeśli działa prawidłowo niech sobie działa
-działajacy EGR robi syf w dolocie więc trzeba to co jakiś czas przejżeć i wyczyścić
Teraz moje wnioski i jeśli sie myle prosze o korekte
-uboższa w tlen mieszanka ma niższa temperature spalania więc sie tłoki, pierścienie, zawory mniej zurzywają
-przekierowanie cześci spalin do dolotu, powoduje to mniejszą ilość spalin trafiajacych na turbine co powoduje jej lekkie opóźnienie załaczenia turbiny przy gwałtownym wciśnieciu gazu i w rezultacie gorsze osiągi w dolnym zakresie obrotów
-piszemu w tym poście o dymieniu z rury wydechowej, o ktore dymienie chodzi bo diesel dymi lekko jak sie w wolnych obrotach gwałtownie gaz wcisnie i jak się silnik kończy przy wysokich obrotach. To drugie zawsze bedzie, a to pierwsze wnioskuje ze sie moze zmniejszyć po zaślepieniu EGR."
Więc sam wnioskuje teraz i myślę że da to trochę do zastanowienia iż
- Sprawny zawór EGR najlepiej zostawić w spokoju.
- Zatkać można gdy będzie uszkodzony a nam brakować będzie funduszów na nowy...
- Może i daje jakiś tam 1% lepszej dynamiki na mniejszych obrotach ale za to silnik cały czas musi pracować na bogatszej mieszance"
|