View Single Post
Stary 27-07-2009, 16:16   #12
viruss21
ford::beginner

Model: Mondeo
Silnik: 2.0 TDCI 130 KM
Rocznik: 2002
Domyślnie Odp: [Mk3] Brak mocy przy szybkim przyspieszeniu-"świst"

Cytat:
Napisał zbyl Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Mam pytanko. Mam podobny przypadek. Pojechałem do serwisu badali, badali i nic nie wybadali. Węże całe, wspomnieli coś o zaworze EGR ale jak dla mnie to ewidentnie jakby ciągnął lewe powietrze. Mam prośbę gdzie zazwyczaj występują pęknięcia tej rury bo sam musze to chyba zbadac.
Na biegu jałowym pękniecie takie bardzo trudno znaleźć. Rozszerza się ono pod czas obciążenia. W moim przypadku wraz z mechanikiem podnieśliśmy auto do góry w momencie gdy ja siedziałem w aucie i dodawałem gazu mechanik od spodu silnika szukał usterki, pęknięty przewód zaczął się rozszerzać, wymiana i po kłopocie. Moim zdaniem to jest właśnie przyczyna miałem takie same objawy. Jak dłużej tak pojeździsz to pewnie usterka sama się pokaże w postaci mokrego przewodu albo jakiegoś zapocenia na którymś z elementów silnika. Ale to nie jest zdrowe dla turbinki dlatego zalecam znaleźć usterkę jak najszybciej.