Podepne sie pod temat bo mam podobnie jak kolega tony_jaw,a jak sie to stało:
od czasu do czasu widywałem obłoczek nad maską, głownie kiedy stałem na światłach, podejzewałemchłodnice i sie potwierdziło wiec kiedy sie rozciekła na dobre dzień przed długim łikendem majowym (na nastepny dzień wyjazd) postanowiłem zaleczyc sprawe i wlałem jakieś niemieskie ustrojstwo co załatwiło temat na miesiac.Przezcały ten czas widziałem ze wskazówka temperatury juz nie stoi na baczność w pionie jak kiedys tylko juzjest lekko skirowana w prawo.
Przed wymianą chłodnicy uzyłem środka do czyszczenia układu chłodniczego... płyn i tak zleciał czyściutki.
Wymieniłem chłodnice......
Niestety problem z grzaniem nie ustał a teraz w te upały jest juz normalne ze wskazówka stoi na literce A. Wymieniłem górny czujnik (mam możliwość zwrotu bo faktycznie drogi) a wentyle dalej załaczaja sie jak sie załaczały czyli przed wejsciem w czerwone pole. Nawet przy ciagłej właczonej klimatyzacji gdzie ciagle chodza wentyle problemem jest zbić temperature do pionu.
Zastanawia mnie czy da sie źle odpowietrzyć układ chłodzenia??? Tyle że miałem juz płyn zmieniany dwa razy i za każdym razem było to samo.....
Co myślicieo tym problemie...podejzewam ze podobna przyczyna jak u kolegi z tematu
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.