Odp: Łożysko w kole lub w skrzyni
witam kolegow
otoz mam podobne objawy mianowicie regularne dzwieki ocierania/bicia czegos z przodu ktorego czestotliwosc zalezy od predkosci i narasta przy skrecie w prawo a przy skrecie w lewo przycicha, troche mnie to wkurza bo w srode wybieram sie w trase a tu takie cos - wyprosilem mechanika zeby zagladnal chociaz na diagnoze i nic nie stwierdzil tylko przypuszczenie ze moze lozysko, potem poczytalem troche i popytalem jeszcze paru znajomych mechanikow i wszyscy jednoglosnie wydali werdykt lewe lozysko ;(
nie wiem co robic bo nikt mi tego nie zrobi od reki - pytanie ktore sobie zadaje to ile wytrzyma trasa to jakies 300km w jedna strone, a ten dziwny dzwiek zaczal sie pod koniec tamtego tygodnia ale dopiero dzis zaczal byc dokuczliwy - opinia mechanikow jest taka zeby sie tym narazie nie przejmowac i spokojnie jechac w trase bo lozysko sie tak szybko nie rozsypie - troche mam obawy co do tego ale nie mam za bardzo wyjscia bo wszystko umowione, ciekawi mnie czy ktos jezdzil dluzej na takim lozysku... o ile to chodzi o lozysko ... pozdro