View Single Post
Stary 30-07-2009, 19:55   #52
loop_77
ford::advanced

Model: Tiguan II/BMW F30 Estoril Blue
Silnik: 2.0 TFSi 220 KM/335i Xdrive
Rocznik: 2016/2012
Domyślnie Odp: automat ma ktos, czy tylko ja?? mam parę pytań

Cytat:
Napisał wit007 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
S-Max ma biksenony? W moim mam ksenony, ale dlugie maja normalne zarowki. Chyba ze cos niedowidze Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Albo sie zmienilo w 2009 roku. Ale nie chce mi sie wierzyc. Nawet w cenniku masz "system statycznych ksenonowych reflektorow adaptacyjnych" za 4100 zl. Chyba by sie pochwalili ze sa to biksenony?
Ma na 100%.
Może nie znasz zasady działania bi-xenonów (bez urazy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ),albo masz rzeczywiście zwykłe xenony w swoim,bo w moim są na bank bi.
Podczas właczenia świateł długich otwiera się druga "przesłona" w soczewce.
Świecą one wtedy wyraźnie mocniej (towarzyszy temu charakterystyczne pyknięcie).
Oprócz tego oczywiście zapalają sie też zwykłe światła długie.(osobna żarówka).
Tak według mnie działają światła bi-xenonowe,mam drugi samochód,w którym działają na takiej samej zasadzie,a jeśli się mylę,niech ktoś mnie poprawi.
Zresztą tygrysex podał odpowiednie linki,a co do wiedzy naszych sprzedawców w salonach wole tu nie dyskutować.
Też mi powiedzieli ,że S-max nie posiada bi-xenonów,poza tym ulotka ,w której brak wzmianki o takowych światłach mówi sama za siebie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

P.S. Co do chopaków z działu mondeo,to nie wiem jak tam jest to rozwiązane,nie miałem okazji się bawić światłami w mk4,dlatego się nie wypowiadam.
Moim skromnym zdaniem są tam jednak też bi-xenony,ale łba uciąć nie dam.

Ostatnio edytowane przez loop_77 ; 30-07-2009 o 21:48
loop_77 jest offline   Odpowiedź z Cytatem