Temat: [Galaxy 2000-2006] Diagnostyka VAG
View Single Post
Stary 02-08-2009, 02:21   #192
Stefano
ford::expert

Imię: Janusz
Model: VW Sharan
Silnik: 1,9 TDI, AUY, 115 PS
Rocznik: 2001
Domyślnie Odp: Diagnostyka VAG

Cytat:
Napisał kriss_k700 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stefano pod wlos czy z wlosem i w ktora strone kreci sie silnik to akurat kumam czacze,problemem sa 3 srubki na kole pasowym pompy,u mnie kolo pasowe trzyma jedna sruba+klin na walku,3 sruby to sa ale te ktore trzymaja pompe i tu jest problem bo jedna mozna luzowac tylko po sciagnieciu oslony rozrzadu-czyli w gre wchodzi demontaz lapy od silnika,a wracajac jeszcze do ostatniego parametru z logow co podawalem to pisales ze 2.8 jest ok ale wg vaga norma to od 3 do 70 ale 2.8 to nie tak wiele(tak przynajmniej sadze),mnie najbardziej martwi ten parametr gdzie norma jest od 2 do -3 a u mnie wskazuje 6.4 tu jest sporo poza norma(moze ten jest przyczyna nadmiernego zuzycia paliwa i halasu)
chyba zostawie ten problem dla fachowcow w Polsce,bo sam za bardzo to sobie chyba nie poradze
pozdr
Sorry nie wiedziałem, że to nie ma tych trzech śrub do regulkacji kąta wyprzedzenia wtrysku na kole, dziwne. Może pompa wtrysk. siada i daje za dużą dawkę, filtr paliwa zmieniony, a szczególnie powierza?
Tak jak mówisz bedzie najlepiej. Delikatnie przejedziesz. Pozdr.

Ostatnio edytowane przez Stefano ; 02-08-2009 o 02:44
Stefano jest offline   Odpowiedź z Cytatem