View Single Post
Stary 02-08-2009, 18:20   #16
arab
ford::average

Model: Mondeo kombi mk1
Silnik: 1.8 115km
Rocznik: 95
Domyślnie Odp: jak obliczac podstawowe wartosci w caraudio

mam takie pytanie tylko bez smiechow jezeli to kompletna bzdura ale zastanawialem sie czy wzmacniacz np wbudowany w radiu jezeli ma 4 x 45w(przyklad) tzn ze taka moc ma na kazdym z kanalow wiec jezeli bym zmostkowal 2 kanaly to ich moc by sie zsumowala i bylby kanal o mocy 90w???
ps.tak na poziomie 10 latka - czy wzmacniacz wie dokad plynie jego moc czy poprostu wysyla 4x45w i nie obchodzi go czy zlacze 2 kanaly w jeden i zsumuje sie ich mocGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

pytanie w ogole z czystej ciekawosci nawet jak tak mozna nie zrobie tego bo glosniki i tak mam na wzmaku nie na radiu.a wracajac do tematu po przeczytaniu postow zwolennikow mocniejszych wzmakow od glosnikow i tych co wola slabsze wzmaki postanowilem kupic wzmacniacz mocniejszy(300Wrms) niz glosnik(250Wrms) i zwyczajnie uregulowac moc na wyjsciu tak zeby nie uszkodzic glosnika - nie wiem czy stanalem po stronie wlasciwej ale jak niedlugo bede was pytal jaki kupic glosnik do tuby tzn ze nie macie racjiGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
arab jest offline   Odpowiedź z Cytatem