Temat: [Mondeo 2007-2014] Doinstalowanie modułu BT/VC
View Single Post
Stary 06-08-2009, 14:07   #112
grzesiek128
ford::beginner

Imię: Grzegorz
Model: Mondeo MkIV Titanium
Silnik: 2.0 TDCi 140KM
Rocznik: 2008
Domyślnie Odp: Doinstalowanie modułu BT/VC

Już mówię. Wszystko poszło zgodnie z planem - moduł mam zainstalowany i wszystko pięknie działa z moją Nokią N70. Telefon mam na Conversie widoczny z całą książką i innymi bajerami. Jakość rozmów - dobra.

Całej procedury instalacji nie będę tu opisywał, bo była w 99% zgodna z instrukcją Zdzisława. Zmieniliśmy manetkę kierunków, rozbebeszyliśmy konsolę centralną. Wtyk od radia do rozgałęziacza, nowy wtyk podłączyliśmy do radia, trzeci do modułu - do tej pory nic nie trzeba było przedłużać - podana wiązka od Focusa była nawet zbyt długa jeśli chodzi o kabel który idzie do modułu (moduł zainstalowany został w miejscu fabrycznym, które jest nad schowkiem niedaleko poduszki bliżej kabiny a nie komory silnika).

Jedynie przedłużyliśmy wtyczkę do mikrofonu.

Dla zainteresowanych - w sofcie, radiu i komputerze NIC nie grzebaliśmy, NIC nie zmienialiśmy, NIC nie aktywowaliśmy. Autko pięknie samo wykryło moduł (spojrzałem tylko że był to 48Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Autko samo uzupełniło Conversa gdy tylko zbliżyłem się ze sparowanym telefonem i pokazuje pod zieloną słuchawką Phone Unavailable, gdy nie ma w pobliżu telefonu. Radio mam SONY CD 2ga generacja.

Odnośnie Eurocaru - moja usługa zadziałała, ale podkreślam, że robiłem wszystko na WŁASNE RYZYKO (jeśli nie zadziała) a NIE MONTUJĄCEGO i było zdziwienie, że zestaw chodzi na wiązce od Focusa. Nie wiadomo, jak moduł zachowa się w innym mondku, a sądząc po Waszych opisach problemów nie wszędzie wszystko działa.

WAŻNE - dowiedziałem się, że na dzień dzisiejszy Ford NIE AKCEPTUJE takiej modyfikacji. Zgodnie z ich biuletynem serwisowym do Mondka oryginalny moduł mogą dokładać tylko tam gdzie fabrycznie już mają wyprowadzone wtyczki. W innym przypadku powinni instalować wyłącznie zestawy zewnętrzne.

Pozdrowienia dla Was
grzesiek128 jest offline   Odpowiedź z Cytatem