Cytat:
...Niby myje, myję, ciskam ciśnieniem ale zostaje taka szarość, a efekt końcowy wygląda tak, ze jak gdzies zbliżę lance na 2 cm jest biały wąski ślad, a dalej już szaro. Efekt powstaje taki jakby byl caly powgniatany albo ktos pisał palcem "BRUDAS" Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Wrociłem więc do myjni ze szczotami, a tylko felgi sobie dodatkowo domywam na bezdotykowej.
|
Eeee samym ciśnieniem nie ma szans na domycie... Ja jeżdżę póki co na ręczną myjkę (ciśnienie, natrysk szamponu, gąbkowanie, spłukiwanie, suszenie sprężonym powietrzem) plus ręczne woskowanie (wosk w płynie, miękka gąbka, wytarcie)=65 zł
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Wróciłem z trasy, pojechałem na myjkę, domyli, ale lekie ślady robali zostały więc domyli ponownie i jest czyściutki. Dodatkowo wosk nadał odpowiedni połysk. Ale... 2 dni później jechałem w ulewie
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ale dalej jest czysty, bo wosk skutecznie pomaga wiatrowi zdmuchiwać wodę, nie zostają też plamy po wyschniętej wodzie.
Cytat:
|
...Ogólnie dość często tam gmeram ale zwykle samochód gaśnie jednak na włączonej klimie więc i zapala na drugi dzień na włączonej...
|
No ja gmeram chyba za dużo
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. W oplu astra też mi się klima nie włączyła ze 2-3 razy i pomogło wyłaczenie zapłonu, może jakieś zabezpieczenie, bo coś tam?Ogólnie nie miałem żadnych problemów i dalej nie mam, ale dziwne dziwności się zdarzają co jakiś czas. Np. dzialające radio bez głosu (tylko raz) a teraz działa idealnie...
Cytat:
|
Gaz. Puszczam gaz. Furczenie. Dziwactwo jakieś i to jakoś nie chce zniknąć.
|
Poproś kogoś aby na nagrzanym silniku pogazował a ty popatrz pod maskę gdzie i co furczy. Może tak po prostu działa, albo jakiś plastik wpada w wibracje. Mi nic nie furczy, ale mam automata, więc nie ma jak przegazować w korku, puszczam tylko hamulec
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Cytat:
|
Chromy są w nienagannym stanie. Póki co żaden kamień nie trafił w atrapę. Tfu, tfu, żeby nie zapeszyć.
|
U mnie są 2-3 lekkie pęknięcia, dziwne... może kamień jakiś na drodze, w końcu i tak przód dostanie przez jazdę po wiecznie remontowanych i zapiaszczonych drogach.
Co do koloru zderzaków to na dworzu nie widać, przy sztucznym świetle widać różnicę (ja widzę, bo inni nie widzą), ale od nowości była różnica. Zderzaki były od momentu odbioru "cieplejsze" w kolorze. Tak jest w każdym aucie, sąsiad odebrał niedawno nissana w złotym metaliku i zderzaki ma lekko ciemniejsze, ale tylko w sztucznym świetle słabych jarzeniówek. Jak mu pokazałem to widzi, a wcześniej nie widział
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
PS co do znikającego telefonu to pomaga włączanie auta wg instrukcji obsługi: 1. raz Ford Power 2. chwilka przerwy (ksenony wypoziomowane) 3. zapłon = wsio działa poprawnie. Może to recepta na dobre działanie skomplikowanej i bogatej w sumie elektroniki?