Cytat:
|
bo nie mam takich ambicji
i nie to decydowało o wyborze auta, bo dopłata do diesli być może nigdy by mi się nie zwróciła, więc po co przepłacać, bo dopłata do benzynki 2,0 z powodu braku ambicjii "depania ", również wydawała mi się niepotrzebną przepłatą,wolałem uzyskane zaoszczędzone pieniądze włozyć w opony i felgi,mimo iż samochód jest leasingowany.Jeżdzę po Polsce i nie narzekam, ,narzekam tylko na jazdę po autostradzie kiedy mozna pociągnąc 150-160 i wtedy robi się lej w baku, ale już po normalnych drogach przy rozsądnych prędkościach (około 100 km/h ) pali 6-8 l,bo jeżdże w większości sam ,albo czasami w trójkę i rzadko kiedy jest maksymalnie dociążony, bo jeżdzę po równinach,
|
To nie o ambicje chodzi tylko o przyjemnosć z jazdy i bezpieczeństwo.
Jeśli chodzi o szanowanie przyrody to wydaje mi sie ze powinieneś na rowerze jeździć - bez urazy
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. (jednak nie widzę zadnego zwiazku z segregowaniem odpadów i mondeo TDCI tak jak to opisujesz - ja tez segreguje w miare mozliwosci odpady)
A jeśli chodzi o normy spalin to 1,6 benzyna bardziej zanieczyszcza środowisko niż 2.0TDCI
Natomiast jeśli chodzi o klekotanie to chyba nigdy nie jechałeś w nowym mondeo TDCI bo zadnego klekotania poprostu nie słychac.
Piszesz że na nic nie narzekaz a jednak :
Cytat:
|
...narzekam tylko na jazdę po autostradzie kiedy mozna pociągnąc 150-160 i wtedy robi się lej w baku
|
Jednak cieszę się że zechciales odpowiedzieć na moje pytanie i przedstawić swój punkt widzenia.