Temat: [Mondeo 2000-2007] Pęknięta rura gumowa interkulera
View Single Post
Stary 20-08-2009, 10:58   #13
Lothien
ford::average

Model: Mondeo
Silnik: 2.0 TDDi
Rocznik: 2001
Domyślnie Odp: Pęknięta rura gumowa interkulera

Cytat:
Napisał Alfioso Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
... a mechanik na to, że nie wstawił mi rury oryginalnej, tylko taką, co kupuje "na metry" w hurtowni. Trochę się przestraszyłem, bo przecież wysoka temperaura i ciśnienie wymagają dobrej jakości, a on na to, że wstawia takie rury do diesli i że na pewno ta rura nie puści.

Jeżdżę trzeci tydzień testując rurę ile można (czyli but w podłodze) i faktycznie jest ok.
I mi się tak wydaje, kupowałem do poprzedniego auta gumowy przewód od wspomagania kierownicy (w sklepie z rurkami) na metry ponieważ też nie mogłem dostać oryginału i byłem w mocnym szoku, ponieważ ten wąż "na metry" jakościowo był przynajmniej 3x lepszy niż przewód oryginalny w dodatku jeszcze był podwójnie zbrojony i naprawdę zdał egzamin wzorowo.
Odcinek, które często się uszkadza w układzie dolotowym nie jest mocno "powyginany" i chyba poeksperymentuje z takim rozwiązaniemGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Lothien jest offline   Odpowiedź z Cytatem