Odp: Problem z przednim zawieszeniem
Witam szanownych forumowiczów .Pozwolę się dołączyć w swoich spostrzeżeniach mam podobne objawy w swoim focusie ,szarpanie na nierównościach ,korygowanie jazdy na wprost ,ściąganie oraz brak płynnego powrotu kierownicy do jazdy na wprost.Z tego co pisze miras500 to najważniejszym spostrzeżeniem w serwisie to to ,że zauważyli ,iż naprawiany był błotnik ,czyli prawdopodobnie była stłuczka ,kolizja trudno mi zgadywać , do czego zmierzam,otóż prawdopodobnie została uszkodzona rama pomocnicza przedniego zawieszenia ewentualnie jeden z elementów zawieszenia -zwrotnica ,wahacz itd.Dlaczego tak myślę ,ponieważ w moim przypadku tak było .Niby auto nie bite ,a jednak po wielu pomiarach i ustawieniach ,bezskutecznych wymianach części okazało się ,że poprzedni właściciel musiał uderzyć w krawężnik ,ewentualnie ktoś mu wjechał w koło z boku .W wyniku czego zostało delikatnie wygięte tylne mocowanie wahacza oraz zwrotnica .To w połączeniu dawało takie efekty. Po wymianie zwrotnicy i puknięciu młotem 5kg w sanki ,wszystko wróciło do normy .Dlatego proszę nie pisać postów w stylu ,że ściąga przez zbyt szerokie koła ,łączniki stabilizatora itd ,koła mogą być i 19 calowe 225,przy dobrze ustawionej geometrii (auto bez wypadkowe ,dobrze naprawione) auto powinno jechać prawidłowo
Ostatnio edytowane przez daniellson ; 20-08-2009 o 12:14
|