Mam pytanko związane ze spadkiem mocy. Czytając wszystkie posty na temat tego sławnego EGR dochodzę do wniosku że chyba to mnie też dotyczy, lecz nie wiem czy na pewno. Moje objawy są następujące. Autko nagle zaczyna tracić moc, silnik nie kręci się więcej niż 3 tyś obr/min i czasem zgaśnie(znajomy mechanik twierdzi, że to przepływomierz - nie wiem czy ma rację). Po zdechnięciu silnika i odpaleniu ponownym zwykle jest to samo ALE po zgaszeniu motora i zapaleniu ponownym wszystko wraca do normy. Jakaś kurde magia. Chyba tylko serwis pomoże bo na zapchany filtr paliwa to mi nie wygląda.
Tak na marginesie pojechałem z tym do forda MULTEXIM w Katowicach (największy serwis i salon forda na Śląsku) i jakiś kolo (prac. serwisu) w związku z tym, iż nie było wolnego człowieka i kompa do diagnozy poprosił bym wjechał do bramy serwisowej by zobaczyć czy nie mam jakiejś banalnej usterki lub wycieku oleju. Miał sugestię że może zapowietrzył się układ paliwowy ale co mnie szokło ,nie wiedział gdzie jest filtr paliwa. Na szczęście mu go pokazałem haha. Fajne mamy serwisy co nie. Pozdrowionka
P.S.
Powoli mnie zaczyna irytować ten samochodzik, bo jazda nim jest droższa niż na benzynę. Więcej wydaję na części i serwis niż zaoszczędzę na spalaniu
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Może pora wrócić do japońskiej myśli technicznej bo ta europejska jest do dupy.