Odp: Nowe Mondeo - lista ewentualnych usterek
Wróciłem właśnie z urlopu, po drodze stojąc w korkach na autobanach.... szlak mnie trafiał z termometrem zewnętrznym. Jego wskazanie (pomijam że to jest też zwykła informacja dla pasażerów) ma wpływ na zachowanie climatronika, a więc dość istotnie określa komfort podróżowania.
Zauważyłem wcześniej (i zgłaszałem to do serwisu), że podczas postoju temperatura zaczyna rosnąć do jakiś abstrakcyjnych wskazań (pokazywałem zdjęcie z 44 stopniami C) ale jeżdżąc po mieście nie odebrałem tego, że to będzie aż taki problem i troszke odpuściłem. Odpowiedź serwisu była... że "czujnik znajduje się w prawidłowym miejscu, przeprogramowaliśmy soft", a co najlepsze... "że ten termometr ma pokazywać temperature w czasie jazdy a nie na postoju". Śmiech na sali normalnie...
Gdzieś kiedyś czytałem na forum, że ogólnie jest problem ze wskazaniem temperatury zewnętrznej po zatrzymaniu, czy też podczas stania w korku ale dziś nie mogę tej informacji (wątku) znaleźć. Ktoś to zgłaszał... czujnik przenosili... coś takiego mi się kojarzy....
I teraz prośba. Ma ktoś pojęcie gdzie ten czujnik powinien i gdzie też (po staremu) nie powinien być? Jakaś fotka? Bardzo by mi to ułatwiło kolejną rozmowę z kretynami w serwisie.
A tak poza tym... to przejechałem 4 tys. km w 2 tygodnie i zero problemów. Podróż miła i sympatyczna. Średnie spalanie 7,5 a dostawał w palnik ostro (okolice 200km/h przez długie kilometry). Podczas takich podróży, w wyposażeniu brakuje.... tempomatu i wentylacji fotela. Chyba nawet odwrotna kolejność :-).