Odp: 2,5T i 2,2TDCI-testy,opinie,chipowanie
Panowie. Nie potrzebnie wprowadzacie emocje. Rzeczowo wygląda to tak, że z przyczyn o których Ravic nie wie (i tu błąd v-techu w komunikacji z klientem), mają problem z jego chipem. Fakt, że auta 2,5T w każdej wersji rocznikowej mają inny soft, powoduje, że każde chipowanie tego silnika wymaga robienia całej roboty od początku. Przypuszczam, że gdyby Ravic dostał jasny przekaz, gdyby odpowiedziano mu na maila czy sms'y nie byłoby problemu, bo facet jest w gruncie racjonalnie podchodzący do tematu. Wystarczy powiedzieć, że jest nowy soft, że ktoś wyjechał, jest na urlopie itp. itd. Nie tylko od Ravica wiem, że z tym feedbackiem z v-techa nie jest różowo...Rozumiem Ravica bo jak zobaczyłem swoje wyniki z hamowni v-techa, to też nie było mi do śmiechu i gdybym wówczas był bliżej Wa-wy gdzie pierwotnie robili chipa to rozkręciłbym niezłą awanturkę... okazało się jednak, że był błąd w ustawieniu, banał, ale co przez godzinę miałem stresa to moje.
Ja również chcę, by mój chip był "dobry" i wkurzałoby mnie, że nie bangla tak jak powinien. Też bym się zżymał i wnerwiał. Pewnie rozegrałbym to inaczej ale z drugiej strony nie ma co się tak nakręcać. Raczej wziąć oddech i na spokojnie jeszcze raz podejść do tematu...i to dotyczy chyba wszystkich uczestników tej dyskusji.
Myślę, że po powrotach z urlopów, v-tech przygotuje, jeżeli już nie przygotował, poprawionego chipa i na miejscu Ravica bym dokończył na spokojnie rozpoczęty temat z v-techem. Ale to moja opinia. Jeżeli woli wydać ekstra kasę na bluefina, jego zabawki, jego piaskownica. Mi pozostaje mu życzyć, by angole dali mu to czego oczekuje. Mam tylko nadzieję, że jeżeli blufin nie okaże się takim fantastycznym, profesjonalnym, super duper rozwiązaniem (a myślę, że relatywnie za tę kasę tak właśnie będzie) to Ravic nam o tym powie...
Ja uważam, że v-tech jest ok, że wiedzą co robią i robią to dobrze. To co IMO sprawia im problem to to, że chyba trochę przerósł ich własny sukces i zwyczajnie nie ogarniają się organizacyjnie... w przeciwieństwie jednak do merytoryki ten element można łatwo poprawić.
Eh...znowu mi się elaborat napisał ;-)