Cytat:
|
Ja też coś powątpiewam. Po to jest czujnik nasłonecznienia i temperatury w kabinie, żeby brać parametry bezpośrednio ze środowiska pracy.
Inna sprawa, że mój czujnik zewnętrzny specjalnie nie przekłamuje. Czasem po dłuższej jeździe na postoju podniesie temperaturę o max 2 stopnie. To wszystko.
|
Mam wrażenie, że sobie przeczycie :-)
Niby czujnik nasłonecznienia określa parametry ze środowiska pracy bo jest w środku kabiny ale już czujnik temperatury zewnętrznej nie? Mhmm.... to niby skąd to nasłonecznienie? Z lampek pod sufitem czy jak? To też kolejny czujnik określający warunki panujące na zewnątrz i tyle. Poza tym niby skąd "klima ma wiedzieć" czy to słońce jest typowo letnie czy zaledwie pięknie wiosenne? Musi to być zespolone z temperaturą zewnętrzną - nie ma bata żeby nie. To oczywiste, że sterowanie inaczej będzie podchodzić do mocnego nasłonecznienia i wysokiej temperatury zewnętrzej niż do mocnego nasłonecznienia i temperatury ledwo podchodzącej pod 10 stopni.
Kolega napisał, że dla klimy wyłącznie ważne jest czy temperatura się zgadza z tą zadaną przez użytkownika. No fajnie... to po co w ogóle jakiś tam czujnik nasłonecznienia?
Poza tym, jeżeli tylko on określa jakie warunki panują na zewnątrz to ciekawe że nie zauważyłem zmiany pracy klimatyzacji podczas jazdy pod słońce i ze słońcem. Przecież parametry ze środowiska pracy ulegają wówczas zmianie... :-)
Jakoś tak mam lekko inne przeczucie co do zakresu informacji wykorzystywanych przez układ sterujący pracą klimatyzacji. Zresztą o tym właśnie pisałem mówiąc, że czujnik temperatury zewnętrznej - w mojej ocenie - ma wpływ na jej pracę.
No ale... i tak czekam z niecierpliwością na jakieś zdjęcie miejsca, w którym ten czujnik powinien się znajdować. Będę wdzięczny.