Temat: [Mondeo 2007-2014] Lista ewentualnych usterek
View Single Post
Stary 04-09-2009, 10:30   #1036
trtami
ford::advanced

Model: Ford Mondeo
Silnik: 2.0 TDCI, 140KM
Rocznik: 2007
Domyślnie Odp: Nowe Mondeo - lista ewentualnych usterek

Cytat:
Ja też mam z tyłu, za 30 minut Ci powiem czy się wyłączyło, z tym że samochód jest nie zamknięty.

Ps. zaciekawił mnie ten temat bo właśnie wczoraj zapomniałem wyłączyć cb (zresztą nie pierwszy raz) i dziś rano wchodzę do garażu i jest włączone ,ale zanim to zobaczyłem to otworzyłem drzwi z pilota które na 99% zpowodowały powrót prądu do zapalniczki Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Powiem wam jedno - kiedys sprzatalem auto - taki full wypas odkurzanie kazdego zakamarka (zajelo mi to jakies 2 godziny) .
Wiazalo sie to z przesunieciem obu foteli elektrycznie regulowanych - duzy pobor pradu.
Radio sobie gralo, aż nagle zobaczylem na C+ ze wyswietlil sie komunikat : "akumulator rozladowany" i wszystkie elementy zgasly tzn:
radio, swiatlo z tylu i przodu to montowane w suficie, nawet na ladowarce telefonu podlaczonej z tylu do gniazda zapalniczki zgasla czerwona dioda.
A na koniec jak zamykalem auto to nie dzialalo podwojne ryglowanie.
Wniosek z tego taki ze forD ma jakies zabazpieczenie na wypadek calkowitego rozladowania akumulatora. Bo pomimo komunikatu, z odpaleniem auta NIE BYLO PROBLEMU.