Nagrzewajace sie plastiki przy nodze kierowcy
Witam,
temat ten przewijal sie w innym watku, ale chcialbym tu zebrac wszystkie informacje, i sprobowac powalczyc z tym problemem.
W nowej fiescie w niektorych wersjach wystepuje problem z mocno nagrzewajacymi sie plastikami przy prawej nodze kierowcy. Z moich wizyt w ASO, finalnie w KS dostałem wpis ze problem ten został rozwiazany, przez izolacje ciepla trzpienia nagrzewnicy i rur.
Niestety mimo wszystko dalej sie te plastiki nagrzewaja... w zwiazku z tym chcialbym zebrac tu wasze informacje w tym temacie, tzn..
- prosze o informacje czy w "twoim" modelu ten problem wystepuje - jesli tak to jaka wersja auta
- jesli nie wystepuje to prosze o informacje jaka wersja auta i czy rury idace do nagrzewnicy są osloniete czy nie oraz czy sa gorace (obie, jedna..)
- jakie jest stanowisko ASO. (ps. ja był w ASO Lipski - załozyli osłone na rury, nagrzewanie pozostało, nastepnie byłem w ASO OMC na Torunskiej - najpier mowili ze ten typ tak ma, po dluzszej wymianie zdan w^$ klienta, samochod stal u nich przez 7 dni. W tym czasie obkleili gąbka nagrzewnice z boku i oslonili wchodzace do niej dwie rurki kawalkami gabki termoizolacyjnej.) Dostalem wpis do KS, ale mimio wszystko problem w mniejszym stopniu pozostał.
W calej tej historii, zastanawiajace jest iz problem pojawił sie nieoczekiwanie po 2 miesiacach od odbioru auta. Nie bylo tego na poczatku. Zastanawiam sie takze czy w Fiescie jest zamontowany dodatkowy zawor, ktory odcina przepływ płynu przez nagrzewnice jesli jest temp. ustawiona na niebieskim polu.
Moje auto - 1.2 z klima manualna.
|